- 14. 11. 2025 v 17:00 hod.
Tajemství klášterní kuchyně 2 – Co klášter dal
Degustační večer v klášterním refektáři
Pátek 14. listopadu 2025 od 17:00 hodin
Refektář milevského kláštera
Vraťte se s námi v čase a objevte chutě, které po staletí vycházely z klášterních kuchyní a statků. V prostředí běžně nepřístupného klášterního refektáře, jehož strop zdobí unikátní historická výmalba, se uskuteční druhý ročník zážitkového večera Tajemství klášterní kuchyně – tentokrát s podtitulem Co klášter dal.
Pětichodové menu bude inspirováno surovinami, které po staletí poskytovaly klášterní lesy, rybníkářství a statky – dary země, vody i lidské práce. O jedinečný gastronomický zážitek se postará šéfkuchař Martin Pudil, držitel zlaté medaile z kuchařské olympiády v Singapuru (2018) a vítěz soutěže Kuchař roku v kategorii juniorů.
Jeho kuchařská cesta vedla z táborského hotelu Dvořák přes pražský Alcron až zpět k jihočeským kořenům – a právě zde, v Milevsku, představí svou tvorbu inspirovanou klášterní tradicí, přírodou a pokorou k surovinám.
Menu bude doplněno o dva druhy piva z premonstrátského kláštera Želiv, přípitek, karafu s vodou a kávu k dezertu.
Cena zážitkového večera: 1 750 Kč
(v ceně je pětichodové menu, přípitek, dva druhy piva, karafa s vodou a káva k dezertu)
Počet míst je omezen.
Rezervace nutná! na telefonu +420 777 675 647 nebo na e-mailu kavarnalatinskaskola@gmail.com
Přijďte ochutnat, co klášter dal – a objevte kouzlo místa, kde se historie snoubí s chutí!
Pošlete nám svůj e-mail a získejte informace o aktuálních akcích v Milevsku.